Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Bu nedenle henüz ali bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın sırasında esirgeme sağlamlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut ayrıksı bir evgin durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını diremek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Alelumum pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının yakınında bulunurlar ve kişilerin binaya gene girmeden dünya seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kadar kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak yürekin, henüz yapı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra koruma görevlisi eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz bol uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Düzenek Odası Yangın Bapları : Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının canipı nöbet otomasyon sistemlerine amelî aksesuarlarla donatılmıştır. Yol odası yangın bapsı camlı olur.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara normal olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çhileışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları ekseriya otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Dairesel yangın merdiveni, ekseriyetle silindirik veya dairesel bir koruma içinde mevcut spiral veya dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğu kez sınırlı dış alana sahip veya bedii endişeların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Her yangın merdiveninin her dü doğrultuında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bağlamlı olarak birkaç farklı sahabet seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz Yangın Çıkış Kapısı misafirlerin makul mezuniyet olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i sövmek midein tıklayın.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Report this wiki page